Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V policajnom sídle v Egypte horí, zranených je najmenej 38 ľudí

Oheň pohltil viacposchodovú budovu polície v provincii Ismáílíja v oblasti Suezského kanála, uviedol hovorca ministerstva. Dvanásť zo zranených ošetrili na mieste a 26 previezli do nemocníc. Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je jasné, koľko policajtov sa v čase požiaru nachádzalo v budove. Videá šíriace sa na sociálnych sieťach zachytávali plamene a čierny dym valiaci sa z budovy.

Káhira 2. októbra (TASR) - Obrovský požiar vypukol v pondelok nadránom v policajnom sídle na severovýchode Egypta, zranenia utrpelo najmenej 38 ľudí, informovalo ministerstvo zdravotníctva. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Oheň pohltil viacposchodovú budovu polície v provincii Ismáílíja v oblasti Suezského kanála, uviedol hovorca ministerstva. Dvanásť zo zranených ošetrili na mieste a 26 previezli do nemocníc. Sedem zo zranených po ošetrení prepustili.

Zatiaľ nie je jasné, koľko policajtov sa v čase požiaru nachádzalo v budove. Videá šíriace sa na sociálnych sieťach zachytávali plamene a čierny dym valiaci sa z budovy. Príčina požiaru nie je ešte známa.

V Egypte sa bezpečnostné normy a protipožiarne prepisy kontrolujú nedostatočne a práve tomu sa pripisujú mnohé úmrtia. V auguste 2022 vypukol požiar v preplnenom kostole koptskej cirkvi v Káhire a vyžiadal si životy 41 veriacich.

V roku 2022 vypuklo v Egypte vyše 49.300 požiarov, ktoré viedli k smrti 203 ľudí a k zraneniam ďalších 855 osôb, uviedol egyptský štatistický úrad.