Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Egypt zadržal dvoch podozrivých z vraždy talianskeho študenta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rím požiadal Káhiru o objasnenie kauzy. V Egypte zriadili na ministerstve vnútra osobitnú komisiu na objasnenie prípadu, na činnosti ktorej by sa mali podieľať aj talianski kriminalisti.

Rím/Káhira 5. februára (TASR) - V súvislosti s vraždou 28-ročného talianskeho študenta v Egypte boli zadržaní dvaja podozriví. Vyšetrovatelia súčasne narazili na indície, že išlo o trestný a nie teroristický čin, uviedol dnes pre agentúru DPA nemenovaný predstaviteľ egyptského ministerstva vnútra.

Giulio Regeni sa stratil v egyptskej metropole 25. januára, v deň piateho výročia povstania, ktoré zvrhlo dlhoročného autokratického vládcu Husního Mubaraka. Jeho takmer úplne nahé telo bez známok života sa našlo 3. februára v priekope na periférii Káhiry. Na tele boli evidentné stopy mučenia, osobné veci obete chýbali.

Talian študoval vo Veľkej Británii na univerzite v Cambridgei politiku a medzinárodné vzťahy a v Káhire, kde pracoval na štúdii o egyptskej ekonomike, bol od septembra.

Rím požiadal ešte vo štvrtok Káhiru o objasnenie kauzy. V Egypte zriadili na ministerstve vnútra osobitnú komisiu na objasnenie prípadu, na činnosti ktorej by sa mali podieľať aj talianski kriminalisti.