Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Egyptské orgány po nehode lode s migrantmi zatkli jej vlastníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem vlastníka potopenej lode, ktorá prepravovala niekoľko stoviek nelegálnych migrantov, bolo doposiaľ zatknutých ďalších 15 osôb.

Káhira 28. septembra (TASR) - V súvislosti s minulotýždňovým prevrátením a potopením lode s migrantmi pri stredomorskom pobreží Egypta zatkli tamojšie orgány vlastníka tohto plavidla, ktorého vrak sa medzičasom podarilo vytiahnuť z morského dna. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na egyptskú štátnu televíziu.

Okrem vlastníka potopenej lode, ktorá prepravovala niekoľko stoviek nelegálnych migrantov, bolo doposiaľ zatknutých ďalších 15 osôb. Časť z nich sa už priznala k podielu na organizovaní tejto plavby.

Podľa aktuálnych údajov egyptského ministerstva si nešťastie z minulej stredy vyžiadalo najmenej 202 mŕtvych. Oficiálne zdroje tiež hovoria o 164 zachránených migrantoch. Údaje o počte cestujúcich na lodi sa rôznia, egyptské médiá však vychádzajú z výpovedí tých, čo nehodu prežili. Podľa nich sa mohlo v plavidle nachádzať až 500 osôb.

K tragédii došlo pri pobreží Stredozemného mora neďaleko egyptského mesta Rašíd (Rosetta), ležiaceho približne 50 kilometrov východne od Alexandrie.