Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Egyptské sily oznámili zabitie pašerákov drog na hraniciach s Izraelom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko

Tento týždeň ide o druhý smrteľný stret na egyptsko-izraelských hraniciach medzi príslušníkmi bezpečnostných zložiek a pašerákmi.

Káhira 18. januára (TASR) - Traja podozriví pašeráci boli vo štvrtok zabití na egyptsko-izraelskej hranice pri pokuse prepašovať 300 kilogramov narkotík, oznámila egyptská armáda. TASR o tom informuje podľa správy agentúra AFP.

Tento týždeň ide o druhý smrteľný stret na egyptsko-izraelských hraniciach medzi príslušníkmi bezpečnostných zložiek a pašerákmi.

V utorok bol zabitý jeden človek podozrivý z pašovania drog a ďalších šiestich zadržali. K incidentu prišlo južne od hraničného priechodu Al-Audža-Nicana, kde izraelskí vojaci kontrolujú humanitárnu pomoc pred jej doručením do Pásma Gazy.

Hovorca izraelskej armády uviedol, že vojaci začali strieľať na približne 20 podozrivých. Niektorí z nich boli ozbrojení a smerovali z južného Izraela do Egypta. Počas zmareného pokusu sa podľa egyptskej armády snažili prepašovať 147 kilogramov drog.

Egypt a Izrael podpísali mierovú dohodu v roku 1979. Situácia na ich hraniciach je zväčša pokojná, pričom pri protipašeráckych operáciách tam občas prichádza k prestrelkám, píše AFP.