Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Erdogan začal rokovať s Hamasom o prepustení izraelských rukojemníkov

Na archívnej snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Foto: TASR/AP

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu spustilo masívny, prekvapivý útok na Izrael z pásma Gazy. Hamas prenikol na izraelské územie a brutálne tam zabíjal ľudí vrátane civilistov.

Istanbul 12. októbra (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan začal proces vyjednávania s palestínskym hnutím Hamas, počas ktorého sa bude snažiť dosiahnuť prepustenie izraelských rukojemníkov unesených militantmi z Hamasu. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na oficiálne zdroje.

"Rokujú, aby vybavili prepustenie rukojemníkov," uviedol zdroj a potvrdil tak správu súkromnej tureckej televíznej stanice Habertürk.

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu spustilo masívny, prekvapivý útok na Izrael z pásma Gazy. Hamas prenikol na izraelské územie a brutálne tam zabíjal ľudí vrátane civilistov. Niektorých zajal a odvliekol do pásma Gazy, ktoré ovláda. Zajatých je okolo 150 ľudí, medzi ktorými sú okrem Izraelčanov aj cudzinci vrátane Američanov.

Izrael po sobotňajšom útoku Hamasu začal odvetnú vojenskú operáciu proti militantom Hamasu a bombarduje pásmo Gazy.

Erdogan predtým síce vyhlásil, že Izrael sa v pásme Gazy "nespráva ako štát", ale zároveň odsúdil "vraždy civilistov na izraelskom území".