Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

EÚ venuje 15 miliónov eur na zimné potreby pre utečencov v Grécku

Bez popisu Foto: TASR

Vďaka financiám EÚ, uvoľneným cez nástroj núdzovej pomoci, bude môcť Červený kríž poskytnúť utečencom teplé prikrývky, spacie vaky, pláštenky, nohavice, zimné ponožky, teplé čiapky, rukavice a šály.

Brusel 25. októbra (TASR) - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne pomoc v hodnote 15 miliónov eur pre grécky Červený kríž. Ten má na starosti distribúciu nevyhnutných potrieb pre migrantov a utečencov, ktorí strávia nadchádzajúcu zimu v táboroch na území Grécka.

Vďaka financiám EÚ, uvoľneným cez nástroj núdzovej pomoci, bude môcť Červený kríž poskytnúť utečencom teplé prikrývky, spacie vaky, pláštenky, nohavice, zimné ponožky, teplé čiapky, rukavice a šály. Tie budú rozdelené migrantom žijúcich v siedmich rôznych táboroch na pevninskej časti Grécka. "Európska komisia aj naďalej pomáha utečencom v Grécku prostredníctvom Červeného kríža. Zabezpečíme, že ľudia žijúci v táboroch budú v teple a suchu po celé zimné obdobie," uviedol eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis.

K dnešnému dňu EK - v rámci nástroja núdzovej pomoci - vyčlenila už dovedna 198 miliónov eur na pomoc Grécku, ktoré čelí rozsiahlej migračnej kríze. Ide o financie nad rámec dodávok humanitárnej pomoci z 20 členských krajín Únie zozbieraných prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany do Grécka a nad rámec finančnej podpory EÚ prostredníctvom fondov pre vnútornú bezpečnosť, azyl a migráciu.