Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Európa dovoľuje podozrivým extrémistom voľne cestovať, tvrdí Erdogan

Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Foto: TASR/AP

V dnešných vyjadreniach Erdogan obvinil európskych predstaviteľov, že ignorujú žiadosti jeho krajiny o to, aby osobám, ktoré sú podľa Turecka nebezpečné, zabránili opustiť ich územie.

Ankara 28. marca (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes opätovne kritizoval prístup európskych úradov k osobám, ktoré Turecko odhalí ako extrémistov. Podľa jeho slov im zámerne umožňujú voľne cestovať, uviedla agentúra AP.

Erdogan už obvinil holandské a belgické úrady z nespôsobilosti za to, že nepodnikli žiadne kroky proti Ibrahimovi El Bakraouimu napriek varovaniam Turecka, že ide o "zahraničného teroristického bojovníka". El Bakraoui sa neskôr stal jedným zo samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili na bruselskom letisku.

V dnešných vyjadreniach Erdogan obvinil európskych predstaviteľov, že ignorujú žiadosti jeho krajiny o to, aby osobám, ktoré sú podľa Turecka nebezpečné, zabránili opustiť ich územie. Podľa Erdogana európske krajiny stále dovoľujú bojovníkom cestovať do Turecka a Sýrie. "Takto sa na to pozerajú: tieto mená spojené s teroristickými organizáciami by mali ísť do Turecka, do Sýrie alebo Iraku a robiť si, čo chcú, pokým nebudú vykonávať žiadne činy na našej pôde," citovala Erdogana agentúra AP.