Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Nový europoslanec József Nagy obohatil programové priority EĽS

József Nagy Foto: TASR

Medzi priority najväčšej politickej frakcie v EP si J. Nagy pripísal celkom sedem prijatých návrhov.

Brusel 26. júna (TASR) - Nový slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) za stranu Most-Híd József Nagy prispel k obohateniu politického programu európskych ľudovcov a je presvedčený, že aj malé krajiny EÚ môžu ovplyvňovať politiku európskeho spoločenstva.

Priority nového europoslanca sú ochrana dôchodcov a podpora úlohy rodiny v EÚ, dohľad nad právnym štátom a nezávislosťou súdnictva, ochrana práv národnostných menšín a ochrana nezávislosti médií.

Nagy, ktorý v EP pôsobí v Európskej ľudovej strane (EĽS), informoval, že sa mu na programovej konferencii ľudovcov, ktorá sa konala krátko pred dnes sa začínajúcim summitom EÚ, podarilo presadiť do jej politického programu aj deklaráciu, aby poľnohospodárska dotačná politika smerovala k tvorbe pracovných miest.

V oblasti ochrany ľudských práv presadil potrebu preventívnej informačnej kampane o prísnej imigračnej politike EÚ priamo na území krajín pôvodu ilegálnych prisťahovalcov. To by podľa neho mohlo znížiť neúnosný tlak miliónov ekonomických imigrantov najmä zo severnej Afriky a Blízkeho východu, ktorí sa často nechajú nalákať klamstvami o poskytnutí bytu a auta pre utečencov a zaistení práce úradmi EÚ.

Medzi priority najväčšej politickej frakcie v EP si Nagy pripísal celkom sedem prijatých návrhov.

"Ani sám neverím, že každá siedma politická priorita Európskej ľudovej strany pre nasledujúce volebné obdobie môže pochádzať z iniciatívy nováčika zo Slovenska. Spomedzi 46 bodov sedem zapracovali na základe mojich návrhov, ktoré samozrejme podporili aj iní kolegovia," uviedol Nagy po konferencii.

Nagy bude členom Výboru pre občianske práva a slobody, kde sa chce ako bývalý minister životného prostredia okrem nosných sociálnych tém venovať aj ochrane životného prostredia a potravinovej bezpečnosti.

Trinásť slovenských poslancov EP začne oficiálne napĺňať svoj päťročný mandát od 1. júla.