Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Európske opery nerušia koncerty P. Dominga, obvineného z obťažovania

Na snímke Placido Domingo hovorí počas tlačovej konfererencie o pripravovanej šou Giovanna d´Arco 12. júla 2019 v Madride. Foto: TASR/AP

Agentúra AP v utorok zverejnila správu, že deväť žien - osem speváčok a jedna tanečnica - obviňuje tenoristu zo sexuálneho obťažovania.

Miláno 14. augusta (TASR) - Viaceré európske opery potvrdili naplánované vystúpenia španielskeho operného speváka Plácida Dominga (78), ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania, informovala v stredu agentúra AP.

Domingovo vystúpenie podľa AP nezrušila žiadna z európskych opier, kde má spevák naplánované koncerty, vrátane milánskej opery La Scala.

Agentúra AP v utorok zverejnila správu, že deväť žien - osem speváčok a jedna tanečnica - obviňuje tenoristu zo sexuálneho obťažovania. K jednotlivým prípadom došlo v priebehu uplynulých 30 rokov - od začiatku 80. rokov 20. storočia.

Domingo označil tieto obvinenia za "mimoriadne bolestné a nepresne vykreslené". Dodal: "Bol som presvedčený, že všetky moje kontakty aj vzťahy boli vždy vítané a dobrovoľné."