Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Johnnyho Deppa obvinila jeho exmanželka z týrania

Na archívnej snímke Amber Heardová a Johnny Depp. Foto: TASR/AP

Doslovne sa mnohokrát vyhrážal, že ma zabije, povedala o Deppovi Amber Heardová.

Londýn 20. júla (TASR) - Herečka Amber Heardová (34) v pondelok vo svojej výpovedi pred londýnskym súdom uviedla, že herec Johnny Depp (57) - jej bývalý manžel - sa jej viackrát vyhrážal smrťou a aj ju fyzicky týral, píše agentúra Reuters.

Depp sa súdi s mediálnym domom News Group Newspaper, pod ktorý patrí aj britský denník The Sun. Ten v roku 2018 publikoval článok, v ktorom Deppa označil za násilníka. Depp mediálnu skupinu zažaloval za urážku na cti.

"Niektoré hádky boli také intenzívne, že som sa bála, že ma zabije - či už úmyselne, alebo po strate kontroly," povedala Heardová vo výpovedi.

"Doslovne sa mnohokrát vyhrážal, že ma zabije, najmä neskôr v priebehu nášho vzťahu".

Heardová už predtým Deppa obvinila, že medzi rokmi 2013-16 sa jej najmenej 14-krát vyhrážal smrťou. Zvyčajne po tom, čo sa opil alebo zdrogoval. Hovorí aj, že známy herec ju verbálne i fyzicky týral.

Opísala ho ako "extrémne manipulatívneho človeka", ktorý "využíva svoju charizmu, aby v ľuďoch vytvoril istý dojem reality," uvádza britská spravodajská stanica BBC.

Heardová ďalej uviedla, že počas hádky v hotelovej izbe v Tokiu v roku 2015 si na ňu Depp kľakol a udrel ju zozadu do hlavy.

Depp obvinenia odmieta.

Heardová sa s Deppom stretla počas nakrúcania filmu Rumový denník (The Rum Diary). V roku 2015 sa zaňho vydala. V roku 2017 sa pár rozviedol, približuje BBC.