Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Exminister zdravotníctva vo Vietname bol odsúdený na 18 rokov väzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Verdikt súdu prichádza v období zosilnenia boja proti korupcii vo Vietname, pre ktorú sú vyšetrované stovky úradníkov a politických predstaviteľov.

Hanoj 12. januára (TASR) - Súd vo Vietname v piatok odsúdil exministra zdravotníctva Nguyena Thanh Long na 18 rokov väzenia za prijímanie úplatkov v škandále manipulovania s cenami testov na ochorenie COVID-19. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na vietnamské štátne médiá.

Long bol obvinený z prijatia úplatkov v hodnote 2,25 milióna dolárov aby zabezpečil výrobu a nadhodnotenie cien testov na koronavírus v štátom financovanej výskumnej jednotke, napísali noviny Phap Luat Online.

Právnik exministra rozsudok pre agentúru Reuters zatiaľ nekomentoval. "Mýlil som sa, je mi to ľúto," citovali médiá Longove slová na súdnom pojednávaní.

Verdikt súdu prichádza v období zosilnenia boja proti korupcii vo Vietname, pre ktorú sú vyšetrované stovky úradníkov a politických predstaviteľov. Mnohí z nich vrátene exprezidenta Nguyena Xuana Phuca boli nútení z funkcií odstúpiť, pripomína Reuters.