Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

EXPLÓZIA v Iraku: Počet obetí stúpol na 32 mŕtvych a 75 zranených

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mesto Túz Chúrmátú približne 200 kilometrov severne od irackej metropoly Bagdad je etnicky a nábožensky zmiešané a je predmetom dlhoročných sporov medzi vládou v Bagdade a oblasťou Kurdistan.

Bagdad 21. novembra (TASR) - Na najmenej 32 mŕtvych a 75 zranených stúpol počet obetí útoku v meste Túz Chúrmátú na severe Iraku, kde v utorok vybuchla nálož umiestnená v nákladnom aute. Informovala o tom agentúra AP.

Medzi mŕtvymi je aj najmenej šesť príslušníkov irackých bezpečnostných síl. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil.

Mesto Túz Chúrmátú ležiace v provincii Saladdín približne 200 kilometrov severne od irackej metropoly Bagdad je etnicky a nábožensky zmiešané a je predmetom dlhoročných sporov medzi vládou v Bagdade a irackou autonómnou oblasťou Kurdistan. Okrem Kurdov tam žijú aj etnickí Turkméni a Arabi.

K zvýšenému počtu násilných trestných činov dochádza v Túz Chúrmátú najmä po tom, čo sa v Kurdistane 25. septembra konalo referendum o nezávislosti tejto severoirackej autonómnej oblasti od Iraku.