Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Expremiérka Jacinda Ardernova sa zosobášila s dlhoročným partnerom

Bývalá novozélandská premiérka Jacinda Ardernová vpredu vpravo s hosťami na svojej svadbe s Clarkom Gayfordom vo vinici v Havelock North na Novom Zélande v sobotu 13. januára 2024. Po takmer piatich rokoch zasnúbenia a odklade kvôli pandémii koronavírusu sa Ardernová vydala za dlhoročného partnera Gayforda na súkromnom obrade vo vinárstve na centrálnom Severnom ostrove. Foto: TASR/AP

Sobáš sa uskutočnil za prísnych bezpečnostných opatrení vo vinici Craggy Range na východnom pobreží novozélandského Severného ostrova v regióne Hawke's Bay, kde žije snúbencova rodina.

Dunedin, 13. januára (TASR) - Bývalá novozélandská premiérka Jacinda Ardernová sa v sobotu vydala za svojho dlhoročného partnera Clarka Gayforda. Pár sa zasnúbil začiatkom roka 2019, takmer rok po narodení ich dcéry dcéru Neve v júni 2018. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Sobáš sa uskutočnil za prísnych bezpečnostných opatrení vo vinici Craggy Range na východnom pobreží novozélandského Severného ostrova v regióne Hawke's Bay, kde žije snúbencova rodina.

Na malom obrade sa zúčastnila rodina, blízki priatelia a niekoľko poslancov, vrátane jej politického nástupcu Chrisa Hipkinsa. Podľa miestnych médií svadobné šaty nevesty navrhla novozélandská návrhárka Juliette Hoganová.

Ardernová sa k svadbe verejne nevyjadrila. Keď vlani v januári nečakane odstúpila z funkcie premiérky pre vyčerpanie, počas tlačovej konferencia sa vyjadrila aj k svojmu súkromiu: "A teraz ku Clarkovi: Poďme sa konečne vziať," povedala.

Pôvodný plán vydať sa ešte v januári 2022 narušili protikoronavírusovým obmedzenia. Ich súčasťou na Novom Zélande bolo povinné nosenie rúšok a obmedzenie počtu zhromaždených ľudí. "Taký je život," povedala, ale žiadne podrobnosti o náhradnom termíne a svojom súkromnom živote neposkytla.