Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Expremiérka Tymošenková bude v novom procese súdená za daňové úniky

Ukrajinská expremierka Julia Tymošenková za mrežami ukrajinskej väznice. Foto: TASR

Kyjev 28. marca (TASR) - Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková bude stáť pred súdom v novom procese, v ktorom sa bude zodpovedať z daňových únikov. Informovali o tom dnes ukrajinskí prokurátori. Vedúca predstaviteľka ukrajinskej opozície si odpykáva sedemročný trest odňatia slobody pre údajné zneužitie právomocí.

Kyjev 28. marca (TASR) - Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková bude stáť pred súdom v novom procese, v ktorom sa bude zodpovedať z daňových únikov. Informovali o tom dnes ukrajinskí prokurátori.

Vedúca predstaviteľka ukrajinskej opozície si odpykáva sedemročný trest odňatia slobody pre údajné zneužitie právomocí. Západ rozsudok odsúdil ako politicky motivovaný.

K daňovým únikom, z ktorých bola obvinená, došlo vraj v čase, kedy stála na čele energetickej spoločnosti v polovici 90. rokov.

Hovorca generálnej prokuratúry Jurij Bojčenko dnes povedal, že vyšetrovanie daňových únikov uzavreli a prípad odovzdajú súdu počas piatich najbližších dní. Proces by sa podľa neho mohol začať o pár týždňov.

Tymošenková popiera všetky obvinenia ako snahy prezidenta Viktora Janukovyča zabrániť súperovi pôsobiť v politike, pripomína agentúra AP.