Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Exšéf polície v Čiernej Hore je podozrivý zo zneužitia právomocí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ďalšie podrobnosti o prípade nie sú známe. Štátna televízia RTCG informovala, že Veljovič je obvinený z pašovania cigariet. V minulosti tieto obvinenia poprel.

Podgorica 24. júla (TASR) - V Čiernej Hore v pondelok zadržali bývalého policajného šéfa Veseljina Veljoviča pre podozrenie z vytvorenia zločineckej organizácie, zneužitia postavenia a pašovania. TASR správu prevzala z agentúry AP, ktorá sa odvolala na miestnych predstaviteľov.

Veljovič pôsobil ako šéf polície dve funkčné obdobia v rokoch 2007 až 2020. Bol blízkym spolupracovníkom a poradcom bývalého prezidenta Mila Djukanoviča.

V súvislosti s prípadom zadržali aj ďalšieho podozrivého, zatiaľ čo dve ďalšie osoby zostávajú na slobode, uviedol prokurátor a hovorca úradu špeciálneho prokurátora Vukaš Radonjič. Polícia v rámci vyšetrovania prehľadala viacero lokalít.

Radonjič spresnil, že všetky tieto osoby sú podozrivé z "vytvorenia zločineckej organizácie, zneužitia postavenia a pašovania".

"Veseljina Veljoviča dostihla spravodlivosť. Máme pred sebou ešte veľa práce," napísal na sociálnej sieti Twitter končiaci premiér Dritan Abazovič.

Ďalšie podrobnosti o prípade nie sú známe. Štátna televízia RTCG informovala, že Veljovič je obvinený z pašovania cigariet. V minulosti tieto obvinenia poprel.

Djukanovič a jeho Demokratická strana socialistov (DPS) boli v Čiernej Hore pri moci približne tri desaťročia. V roku 2020 však v parlamentných voľbách prehrala a Djukanovič neuspel v aprílových prezidentských voľbách.

Bývalý prezident a jeho strana často čelili obvineniam z korupcie. Djukanovič tieto obvinenia odmieta, pripomenula AP.