Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Extrémisti v Mali zaútočili na vojenskú misiu EÚ v Bamaku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Žiadny z príslušníkov však neutrpel zranenia. Ozbrojené sily zabili najmenej jedného útočníka.

Bamako 21. marca (TASR) - Bližšie nešpecifikovaní extrémisti zaútočili dnes na vojenskú misiu Európskej únie v hlavnom meste Mali, žiadny z príslušníkov však neutrpel zranenia. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na vyjadrenia malijskej polície a samotnej napadnutej misie.

Ozbrojené sily zabili najmenej jedného útočníka.

Seržant Baba Dembele z protiteroristickej jednotky polície v metropole Bamako povedal miestnemu spravodajcovi AP, že niektorým z útočníkov sa pravdepodobne podarilo vstúpiť do luxusného hotela, kde majú vojenskí školitelia z EÚ svoju centrálu. Misia EUTM Mali zverejnila na sieti Twitter vyhlásenie, podľa ktorého nikto z jej príslušníkov nebol zranený.

Najnovšia udalosť v Bamaku sa odohrala približne štyri mesiace po tom, ako moslimskí radikáli zabili 20 ľudí pri útoku na miestny hotel Radisson Blu. Iní extrémisti v januári usmrtili najmenej 29 ľudí pri útoku na kaviareň pri hoteli v Ouagadougou, hlavnom meste susednej Burkiny Faso. Útok na cudzincov s najmenej 19 obeťami na životoch, ku ktorému sa prihlásila severoafrická odnož al-Káidy, sa odohral minulý týždeň aj v Pobreží Slonoviny.