Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V metre pod Hollywoodom hrozí teroristický útok, FBI to preveruje

Ilustračná snímka, FBI Foto: TASR/AP

Červená linka losangeleského metra denne prepraví približne 150.000 cestujúcich.

Los Angeles 6. decembra (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a polícia v Los Angeles posilnili dnes bezpečnostné opatrenia v celom meste, ale najmä losangeleskom metre. Príčinou mimoriadnych opatrení je informácia o plánovanom teroristickom útoku. Podľa informátorov bol útok naplánovaný na dnes.

Dôveryhodnosť informácie o pripravovanom teroristickom čine sa zatiaľ nepodarilo potvrdiť.

FBI dostala avízo o útoku od "partnerov v zahraničí", pričom bezprostredne pochádzala z anonymného telefonátu.

Podľa informátorov sa útok mal odohral na stanici mesta Universal City na červenej linke metra.

Polícia preveruje mieru ohrozenia metra, uviedla námestníčka FBI pre oblasť Los Angeles Deidre Fikeová. Odmietla spresniť, ktorý štát FBI informoval o hroziacom útoku, uviedla len, že tip prišiel v angličtine.

Miestny šerif Jim McDonnell v rozhovore s novinármi pripustil, že môže ísť o falošný poplach, napísal na svojej webovej stránke denník Los Angeles Times.

Losangeleský primátor Eric Garcetti upozornil občanov, že treba rátať s tým, že ich polícia môže požiadať, aby predložili na kontrolu svoje batohy, tašky či kabelky. Vyzval však, aby ľudia žili svojím obvyklým životom. "Budete vidieť posilnené policajné hliadky, ale nenechajte sa zastrašiť," apeloval.

Červená linka losangeleského metra denne prepraví približne 150.000 cestujúcich. Ide o linku, ktorá spája oblasť North Hollywood s centrom Los Angeles.