Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

FBI zadržala osobu podozrivú zo streľby na budovu NSA

Karabina CZ 805 BREN A2 Foto: czub.cz

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie oznámil, že zadržal osobu, ktorá je pravdepodobne zodpovedná za niekoľko prípadov streľby popri diaľniciach.

Fort Meade 4. marca (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dnes oznámil, že zadržal osobu, ktorá je pravdepodobne zodpovedná za niekoľko prípadov streľby popri diaľniciach, ku ktorým došlo v posledných dvoch týždňoch v oblasti Baltimoru a Washingtonu. Pri jednom z incidentov došlo k poškodeniu budovy Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).

Podľa FBI je osoba vo väzbe zodpovedná za streľbu pri diaľniciach v štáte Maryland, vrátane streľby pri armádnom areáli Fort Meade, kde sídli NSA, povedala hovorkyňa FBI Amy Thoresonová. Bližšie podrobnosti o zadržanej osobe neposkytla.

Podozrivého podľa polície zadržali v noci na dnes, píše agentúra AP.

V utorok večer v oblasti niekto strieľal na nákladné vozidlo. Jednu osobu previezli do nemocnice po tom, ako ju zranilo rozbité sklo. Neskôr došlo k streľbe asi 19 kilometrov od miesta prvého incidentu. NSA ohlásila poškodenie blízkej budovy. Nedošlo však k žiadnym zraneniam, doplnila agentúra AP.