Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Guvernér Missouri nariadil Národnej garde, aby sa stiahla z Fergusonu

Policajti strieľajú slzotvorný plyn počas zrážok s demonštrantmi, ktorí protestujú proti vražde 18-ročného čierneho mladíka Michaela Browna vo Fergusone v americkom štáte Missouri 17. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Od 9. augusta, keď došlo k zastreleniu Michaela Browna, zatkla polícia pri demonštráciách a protestoch najmenej 163 ľudí.

Ferguson 21. augusta (TASR) - Guvernér amerického štátu Missouri Jay Nixon nariadil dnes príslušníkom Národnej gardy, aby sa stiahli z Fergusonu - predmestia veľkomesta St. Louis, na ktorom vládnu nočné nepokoje, odkedy tam belošský policajt zastrelil neozbrojeného mladého černocha Michaela Browna. Informovala o tom agentúra AP.

Nixon oznámil, že vydal príkaz na systematické sťahovanie gardy, ktorá podľa jeho slov účinne chránila Ferguson, kým ostatné zložky poriadkových síl pracovali na obnovení dôvery medzi políciou a obyvateľmi štvrte.

Od pondelka, keď sa vo Fergusone objavila Národná garda, začali nepokoje v tejto štvrti utíchať. Najpokojnejšou bola noc zo stredy nadnes, keď polícia zatkla len hŕstku protestujúcich.

Od 9. augusta, keď došlo k zastreleniu Michaela Browna, zatkla polícia pri demonštráciách a protestoch najmenej 163 ľudí.