Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Fidesz: Po atentáte treba zvážiť reguláciu diskusií na internete

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Kocsis ďalej dodal, že tón diskusných príspevkov na internete s tým, ako sa k sebe ľudia stavajú, dospel do kritického bodu, keď musí zasiahnuť štát.

Budapešť 16. mája (TASR) - Ponaučením zo stredajšieho atentátu na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica je, že aj v Maďarsku by bolo potrebné regulovať diskusie na internete. Vyplýva to z rozhovoru predsedu parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Mátého Kocsisa pre komerčnú rozhlasovú stanicu Inforádió. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Bolo by potrebné premyslieť, ako by bolo možné právne viac sankcionovať nevraživé komentáre, a aj médiá by sa mali zamyslieť nad tým, či nechajú zaplavovať svoje platformy komentármi anonymných šíriteľov nenávisti, povedal Kocsis.

Podľa jeho vyjadrenia mnohé maďarské ľavicové médiá, z ktorých viaceré konkrétne menoval, majstrovsky podnecujú nenávisť, hnev a informujú neobjektívne.

"Noviny by mali niesť zodpovednosť za to, že sa na ich stránkach objavujú štvavé komentáre, ktoré nie sú moderované. Táto zodpovednosť dnes neexistuje a myslím si, že by mala byť zriadená," konštatoval Kocsis.

Ďalej dodal, že tón diskusných príspevkov na internete s tým, ako sa k sebe ľudia stavajú, dospel do kritického bodu, keď musí zasiahnuť štát.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)