Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Filipínske letiská zvýšili bezpečnostné opatrenia po správe o výbuchu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Anonymný e-mail zo stredy tvrdil, že na piatich letiskách vrátane Manily hrozí výbuch lietadiel.

Manila 6. októbra (TASR) - Na desiatkach filipínskych letísk v piatok zvýšili bezpečnostné opatrenia pre anonymnú e-mailovú hrozbu na letisku v Manile. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Filipínsky Úrad civilného letectva uviedol, že v stave zvýšenej pohotovosti je 42 komerčných letísk a na všetkých filipínskych letiskách sa posilnili bezpečnostné opatrenia.

Anonymný e-mail zo stredy tvrdil, že na piatich letiskách vrátane Manily hrozí výbuch lietadiel. Letisko v Manile v piatok zaviedlo pešie a mobilné hliadky na termináloch, ktoré prebrali aj ostatné letiská na Filipínach, uviedol hovorca úradu civilného letectva Eric Apolonio. Podľa ministra dopravy Jaimeho Bautistu sa neočakávalo meškanie letov.

Agentúra Reuters s odvolaním na šéfa leteckej polície medzičasom uviedla, že stredajší anonymný e-mail je s najväčšou pravdepodobnosťou podvodný.

Podľa Apolonia to bola v poradí druhá hrozba od pondelka. Na letisku Bicol prerušili štart letu do Manily, pretože pilot objavil na toalete lietadla útržok papiera s nápisom "BOMBA??". Úrady dospeli k záveru, že išlo o žart a lietadlu po štyroch hodinách umožnili odletieť.

Apolonio však nepovedal, či úrady zvažujú súvislosť medzi pondelkovou a stredajšou hrozbou.