Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Muž pobodal ľudí vo Fínsku: Najmenej dvaja ľudia sú mŕtvi

JB 17 Turku - Záchranári a policajti zasahujú v centre fínskeho mesta Turku 18. augusta 2017 po útoku nožom. Fínski policajti dnes postrelili do nohy muža, ktorý v meste Turku ležiacom na juhozápade krajiny pobodal viacero ľudí. Útočníka následne vzali do väzby. Polícia v súvislosti s útokom pátra po Foto: FOTO TASR/AP

Kriminálna polícia udalosť v Turku zatiaľ nevyšetruje ako teroristický útok, ale nemôže vylúčiť ani túto možnosť. Polícia uviedla, že zachytili nôž.

Turku 18.augusta (TASR/Teraz.sk) - Helsinki 18. augusta (TASR) - Najmenej dvoch mŕtvych si vyžiadal útok nožom, ku ktorému došlo dnes v centre mesta Turku ležiaceho na juhozápade Fínska. Podľa fínskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti YLE o tom dnes na tlačovej konferencií informovala miestna polícia.





Na slovenskú ambasádu vo Fínsku ani na rezort diplomacie sa v súvislosti s násilným útokom vo fínskom meste Turku doteraz neobrátil žiadny slovenský občan. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko.

Riaditeľ fakultnej nemocnice v Turku Petri Virolainen ešte skôr uviedol, že hospitalizovaných bolo až osem zranených. Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na tamojšiu políciu, je zranených šesť osôb.

K útoku došlo v centre mesta v oblasti ohraničenej trhoviskami Puutori a Kauppatori, informovala stanica BBC.

Ozbrojení fínski policajti hliadkujú na letisku v Helsinkách 18. augusta 2017 po incidente v centre fínskeho mesta Turku, kde došlo k útoku nožom. Fínski policajti dnes postrelili do nohy muža, ktorý v meste Turku ležiacom na juhozápade krajiny pobodal viacero ľudí. Útočníka následne vzali do väzby. Polícia v súvislosti s útokom pátra po ďalších možných páchateľoch.
Foto: TASRAP



Páchateľa polícia postrelia do nohy a následne vzala do väzby. Polícia v súvislosti s útokom však pátra aj po ďalších možných páchateľoch, ktorí by mohli byť na úteku. Ľudí preto vyzvala, aby sa zdržiavali mimo centra mesta.

Na mieste činu bol zaistený nôž.

Kriminálna polícia udalosť v Turku zatiaľ nevyšetruje ako teroristický útok, ale nemôže vylúčiť ani túto možnosť. Polícia uviedla, že zachytili nôž.

Polícia podľa miestnych médií prehľadáva prostriedky mestskej hromadnej dopravy a v oblasti evakuovala aj viacero budov. Preverila aj viacero osôb v neďalekom obchodnom centre, prepojenie nijakej z nich s útokom sa však nepotvrdilo. Zároveň zvýšila počet svojich príslušníkov na letisku v Helsinkách, ako aj na železničných staniciach.

Vláda podľa slov fínskeho premiéra Juhu Sipilu situáciu podrobne monitoruje. Na tlačovej konferencií sa zúčastnila aj ministerka vnútra Paula Risikková, ktorá uviedla, že Fínsko po útoku pristúpi k zvýšeniu bezpečnostných opatrení v krajine.