Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V centre Helsínk vrazil muž autom do chodcov, hlásia aj mŕtveho

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Päťdesiatnik bol pod vplyvom alkoholu. Štyri osoby hospitalizovali s rozličnými zraneniami.

Helsinki 28. júla (TASR) - Jedna osoba zahynula a niekoľko ďalších utrpelo zranenia po tom, ako dnes vodič osobného vozidla vrazil do davu ľudí v centre fínskeho hlavného mesta Helsinki.

Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu, podľa ktorej bol vodič zadržaný. Päťdesiatnik bol pod vplyvom alkoholu. Štyri osoby hospitalizovali s rozličnými zraneniami.

Polícia vylúčila spojitosť prípadu s terorizmom, uvádza britský denník Daily Express. Oblasť incidentu bola na istý čas uzavretá, medzitým sa doprava v danej lokalite vrátila do normálu.

Prípad sa stal v čase, keď je Európa po viacerých podobných incidentoch spojených s islamským terorizmom v stave vysokej pohotovosti. Podľa správy Svetového ekonomického fóra je Fínsko najbezpečnejšou krajinou sveta.

Fínska spravodajská služba SUPO však v júni zvýšila stupeň ohrozenia krajiny s tým, že disponuje informáciami o možných teroristických plánoch na jej území.

"Najväčšiu hrozbu predstavujú jednotlivci alebo malé skupiny motivované radikálnou islamistickou propagandou," tvrdí SUPO. Krátko po zvýšení stupňa ohrozenia boli v Helsinkách inštalované betónové bariéry.

Táto škandinávska krajina dosiaľ teroristický útok nezažila, obavy Helsínk však vzrástli po nedávnych útokoch v susednom Rusku alebo Švédsku, uzatvára britské médium.