Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Firma miliardára Fridmana chce úver na kúpu Domodedova

Letisko Domodedovo Foto: TASR/AP

Podľa dnešných informácií denníka by A1 mohla za Domodedovo ponúknuť 3 miliardy USD (2,25 miliardy eur).

Moskva 3. apríla (TASR) - Spoločnosť A1, investičná divízia skupiny Alfa Group ruského miliardára Michaila Fridmana, požiadala štátnu rozvojovú banku VEB o úver s cieľom podať ponuku na kúpu moskovského letiska Domodedovo. Potvrdila to dnes investičná spoločnosť, ktorá reagovala na informácie v denníku Vedomosti.

Podľa dnešných informácií denníka by A1 mohla za Domodedovo ponúknuť 3 miliardy USD (2,25 miliardy eur), čím by sa dostala na úroveň ponuky konkurenčnej investičnej firmy Summa Group. Denník s odvolaním sa na nemenované zdroje dodal, že A1 a VEB plánujú podať ponuku na letisko spoločne. Firmu Summa by mala zasa podporiť najväčšia štátna banka Sberbank.

"Môžeme povedať len toľko, že A1 poslala banke VEB žiadosť o poskytnutie úveru na kúpu letiska Domodedovo," povedal zástupca A1 na otázku agentúry Reuters. Ďalšie podrobnosti neuviedol.

Investičná spoločnosť A1 kontroluje viacero aktív, od maloobchodných sietí cez kiná až po oceliarne a produkciu ropy. Tentoraz by chcela vstúpiť do letiska Domodedovo, najväčšieho vo východnej Európe. Konkurenčná spoločnosť Summa kontroluje niekoľko aktív v oblasti ropy, telekomunikácií a má aj podiely v dvoch termináloch na export obilia v prístave Novorossijsk.