Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Mayová: Británia znížila stupeň teroristickej hrozby na druhý najvyšší

Policajná hliadka v okolí sídla parlamentu v Londýne 24. mája 2017, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mayová tiež povedala, že členovia britských bezpečnostných síl budú naďalej hliadkovať v uliciach Británie pre vyššiu bezpečnosť ešte celý predĺžený víkend, keďže v pondelok je v Británii sviatok.

Londýn 27. mája (TASR) - Británia znížila stupeň teroristickej hrozby v krajine z najvyššieho "kritického", vyhláseného po útoku v Manchestri, na "vážny", teda druhý najvyšší z piatich. Oznámila to dnes britská premiérka Theresa Mayová.

"Kritická" úroveň znamená, že bezprostredne hrozí útok, zatiaľ čo "vážna" znamená, že je veľmi pravdepodobný. Británia vyhlásila vysokú pohotovosť po pondelňajšom bombovom útoku na koncerte v Manchestri, ktorý zabil 22 ľudí.

Polícia dnes ráno v súvislosti s útokom zatkla ďalších dvoch ľudí, celkový počet zadržaných tak dosiahol 11. Britské úrady dnes nariadili obyvateľom evakuovať časť manchesterskej štvrti Moss Side v rámci ďalšej akcie súvisiacej so spomínaným útokom.

Mayová dnes tiež povedala, že členovia britských bezpečnostných síl budú naďalej hliadkovať v uliciach Británie pre vyššiu bezpečnosť ešte celý predĺžený víkend, keďže v pondelok je v Británii sviatok.