Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Samovrah sa odpálil pri Prorokovej mešite, údajne je niekoľko obetí

Neďaleko amerického konzulátu v saudskoarabskom meste Džidda sa dnes ráno miestneho času vyhodil do vzduchu samovražedný atentátnik. Pri incidente utrpeli zranenia najmenej dvaja policajti. Foto: TASR AP

Prorokova mešita je druhým najposvätnejším miestom islamu. Tragédia sa stala na záver pôstneho mesiaca ramadán. Podľa zatiaľ nepotvrdených správ si samovrahov útok vyžiadal niekoľko mŕtvych.

Dubaj 4. júla (TASR) - Podľa zatiaľ nepotvrdených správ si dnešný útok samovražedného atentátnika v blízkosti mešity v saudskoarabskej Medine vyžiadal niekoľko obetí.

Televízia al-Arabíja informovala o dvoch zabitých príslušníkoch bezpečnostných síl. Podľa zdrojov televízie al-Džazíra zahynuli štyria ľudia. Podľa al-Arabíje sa atentátnik odpálil na parkovisku - medzi budovou mestského súdu a mešitou Masdžid an-Nabaví.


Na archívnej snímke z 5. júla 2013 pohľad na takzvanú Prorokovu mešitu v saudskoarabskej Medine. V blízkosti mešity v saudskoarabskej Medine sa 4. júla 2016 odpálil samovražedný atentátnik.
Foto: TASR AP


Krátko predtým hlásili dva výbuchy v meste Katíf na východe Saudskej Arábie, v ktorom žije šiitska menšina.

Podľa agentúry AP, ktorá sa odvolala na svedka, sa odpálil samovražedný útočník a zároveň pri ňom explodovalo auto naložené výbušninami. K útokom došlo v blízkosti šiitskej mešity.

Neďaleko amerického konzulátu v saudskoarabskom meste Džidda sa dnes ráno miestneho času vyhodil do vzduchu samovražedný atentátnik. Pri incidente utrpeli zranenia najmenej dvaja policajti.

K útokom došlo v záverečných dňoch moslimského pôstneho mesiaca ramadán, uviedla agentúra AP.