Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Sestra Kim Čong-una je vraj tehotná

Na archívnej snímke Kim Jo-džong, sestra severokórejského lídra Kim Čong-una Foto: TASR/AP

Tehotenstvo údajne sestra Kim Čong-una priznala počas nedávnej návštevy v Južnej Kórei, kde sa zúčastnila na otvorení Zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu.

Soul 21. februára (TASR) - Sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una údajne čaká svoje druhé dieťa. Priznala to vraj počas nedávnej návštevy v Južnej Kórei, kde sa zúčastnila na otvorení Zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu. Úrady KĽDR ani Južnej Kórey túto informáciu zatiaľ nepotvrdili, informovala americká televízia Fox News.

Juhokórejský denník Korea Herald s odvolaním sa na svoje zdroje napísal, že Kim Jo-džong svoje tehotenstvo vyzradila, keď počas pobytu v Soule pocítila nevoľnosť. Nemenované zdroje pre juhokórejské denníky uviedli, že počas svojho pobytu v Južnej Kórei sa vyhýbala istým druhom potravín. Médiá tiež upriamili pozornosť na jej voľné oblečenie, ktorým sa možno snažila skryť zväčšené tehotenské bruško.

O rodine Kim Jo-džong sa veľa nevie, ale jej prvé dieťa sa údajne narodilo v roku 2015. Fotografie alebo bližšie podrobnosti o tomto dieťati neboli zverejnené. Aj samotná Kim Jo-džong, ktorá v Severnej Kórei pôsobí na úrade propagandy, bola až donedávna v zahraničí neznáma.

Na verejnosti sa doteraz neukázalo ani žiadne z údajných detí Kim Čong-una.