Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Frakcia Fideszu sa pripravuje na jarnú schôdzu parlamentu

Predseda strany Fidesz (Maďarský občiansky zväz) Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Schôdza frakcie mala byť pôvodne o týždeň neskôr, vtedy sa však Orbán bude musieť zúčastniť bruselského summitu Európskej únie.

Budapešť 4. februára (TASR) - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán otvorí dnes večer v meste Mezökövesd politickým hodnotením situácie Maďarska trojdňovú schôdzku parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz, ktorá sa pripravuje na jarnú schôdzu zákonodarného zboru. Napísal to dnes spravodajský server Vs.hu.

Nemenované zdroje z Fideszu serveru uviedli, že premiér by mal zhodnotiť pondelňajšiu návštevu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, mal by niečo povedať o pripravovanej návšteve ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý má pricestovať do Budapešti 17. februára, a tiež by mal zhodnotiť vývoj narušených maďarsko-amerických vzťahov.

Témou schôdzky by okrem iného mal byť i pokles popularity Fideszu a v tejto súvislosti aj doplňujúce voľby vo Veszpréme, od ktorých závisí, či si Fidesz v parlamente zachová dvojtretinovú väčšinu.

Podľa Vs.hu schôdza frakcie, ktorá sa koná v tomto meste vzdialenom 132 kilometrov severovýchodne od Budapešti, mala byť pôvodne o týždeň neskôr, vtedy sa však Orbán bude musieť zúčastniť bruselského summitu Európskej únie.

O výsledkoch rokovaní bude frakcia informovať médiá v piatok.