Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Francúzi si uctili policajtov, ktorých zabil páchateľ domáceho násilia

Na snímke truhly s pozostatkami troch policajtov, ktorí zahynuli minulý týždeň po privolaní k prípadu domáceho násilia, počas uctenia si ich pamiatky 28. decembra 2020 v Amberte. Vo Francúzsku si v pondelok uctili pamiatku troch policajtov, ktorí zahynuli minulý týždeň po privolaní k prípadu domáceho násilia. Trojici policajtov bolo posmrtne udelené najvyššie francúzske štátne vyznamenanie Rad čestnej légie. Na smútočnom obrade v stredofrancúzskej obci Ambert sa zúčastnil aj minister vnútra Geráld Darmanin a ministerka obrany Florence Parlyová. Foto: TASR/AP

Policajtov zastrelil minulú stredu 48-ročný muž neďaleko obce Saint-Just v departemente Puy-de-Dôme v strednom Francúzsku.

Paríž 28. decembra (TASR) - Vo Francúzsku si v pondelok uctili pamiatku troch policajtov, ktorí zahynuli minulý týždeň po privolaní k prípadu domáceho násilia. Informovala o tom agentúra DPA.

Trojici policajtov bolo posmrtne udelené najvyššie francúzske štátne vyznamenanie Rad čestnej légie. Na smútočnom obrade v stredofrancúzskej obci Ambert sa zúčastnil aj minister vnútra Geráld Darmanin a ministerka obrany Florence Parlyová.

Policajtov zastrelil minulú stredu 48-ročný muž neďaleko obce Saint-Just v departemente Puy-de-Dôme v strednom Francúzsku. Po privolaní k predpokladanému prípadu domáceho násilia dvojčlenná hliadka dorazila k domu, kde k nemu malo dôjsť a snažila sa pomôcť žene, ktorá sa uchýlila na strechu. Páchateľ však na dvojicu policajtov spustil streľbu, pričom jedného zabil a druhého postrelil do nohy.

Muž následne založil v dome požiar a začal strieľať na ďalších privolaných policajtov, z ktorých dvoch zabil. Ženu bývajúcu v dome sa podarilo dostať do bezpečia.

Minister vnútra Darmanin neskôr oznámil, že páchateľa našli mŕtveho.