Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Francúzska polícia pátra po ozbrojenom páchateľovi domáceho násilia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ozbrojeného muža, ktorý sa ukryl v lese, hľadá 210 policajtov za pomoci štyroch policajných vrtuľníkov, informovala agentúra AFP.

Le Lardin-Saint-Lazare 30. mája (TASR) - Polícia v kraji Dordogne na juhozápade Francúzska spustila v nedeľu rozsiahle pátranie po bývalom vojakovi, ktorý údajne začal strieľať po policajtoch privolaných k prípadu domáceho násilia.

Muž na úteku je ozbrojený. Polícia preto vyzvala obyvateľov obce Le Lardin-Saint-Lazare a okolia, aby neopúšťali svoje domovy.

Ozbrojeného muža, ktorý sa ukryl v lese, hľadá 210 policajtov za pomoci štyroch policajných vrtuľníkov, informovala agentúra AFP.

Starostka obce Francine Bourraová spresnila, že muža sa podarilo lokalizovať v oblasti vzdialenej asi štyri alebo päť kilometrov od obce, ale v zalesnenej oblasti, ktorá je ťažko prístupná.

Uviedla, že muž, ktorý bol v minulosti stíhaný pre domáce násilie, nosí elektronický monitorovací náramok.
Ilustračnná snímka.
Foto: TASR/AP

Dodala, že polícii sa už viackrát podarilo nadviazať s mužom kontakt, "ale zakaždým (následne) spustil streľbu". Polícia streľbu neopätovala.

Zdroj blízky vyšetrovaniu uviedol, že podozrivý muž slúžil vo francúzskej armáde v rokoch 2011-16.

Podľa televízie BFM polícia dostala v noci na nedeľu hlásenie o konflikte v dome bývalej partnerky hľadaného muža, ktorý zaútočil na jej nového priateľa. Po príchode polície na miesto činu muž pustil streľbu a ušiel.