Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Francúzska polícia rozbila dve siete pašerákov ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Francúzskej polícií sa podľa slov ministerstva vnútra podarilo vlani rozbiť v celej krajine až 251 sietí pašerákov ľudí.

Paríž 16. februára (TASR) - Francúzska polícia rozbila dve siete pravdepodobných pašerákov ľudí, ktoré pôsobili neďaleko utečeneckého tábora pri prístavnom meste Dunkerque na severe Francúzska. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na informácie francúzskej vlády a miestnych médií.

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve uviedol, že po zásahoch, ktoré polícia vykonala v uplynulých dvoch dňoch v obci Grande-Synthe neďaleko Dunkerque, je momentálne vo väzbe desať ľudí vrátane pravdepodobných pašerákov.

Tamojšie médiá zároveň informovali o tom, že v zmienenom utečeneckom tábore došlo tiež k dvom prípadom streľby, ktorá však nemala smrteľné následky.

Francúzskej polícií sa podľa slov ministerstva vnútra podarilo vlani rozbiť v celej krajine až 251 sietí pašerákov ľudí. V samotnom regióne Nord-Pas-de-Calais bolo vlani rozbitých 28 takých sietí, čo je zhruba dvojnásobne viac než o rok predtým.

V utečeneckom tábore pri Grande-Synthe sa momentálne nachádza približne 1500 migrantov. Väčšina z nich čaká na šancu dostať sa cez Lamanšský prieliv do Británie. O to isté sa snažia aj migranti v prístavnom meste Calais ležiacom západne od Grande-Synthe. Tam ich žije v provizórnom stanovom tábore označovanom ako "džungľa" približne štyri tisíc.