Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Francúzska polícia zmarila útok v pokročilom štádiu plánovania

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Razia sa uskutočnila v meste Argenteuil v severozápadnej časti metropolitnej oblasti Paríža. Polícia tam vykonávala domové prehliadky a uzavrela celé okolie zásahu.

Brusel 25. marca (TASR) - Francúzska polícia pri zásahu na predmestí Paríža zatkla muža, ktorý bol zapojený do prípravy teroristického útoku na území krajiny. Oznámil to dnes francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, podľa ktorého bol útok už v pokročilom štádiu plánovania.

Razia sa uskutočnila v meste Argenteuil v severozápadnej časti metropolitnej oblasti Paríža. Polícia tam vykonávala domové prehliadky a uzavrela celé okolie zásahu; podľa svedkov doň nevpúšťala ani miestnych obyvateľov. Na miesto boli vyslaní aj experti na zneškodňovanie výbušnín, uviedla agentúra AP.

Zatknutý francúzsky občan bol jednou z hlavných osôb zapojených do plánovania útoku, uviedol bez ďalších podrobností minister Cazeneuve.

Zároveň zdôraznil, že v súčasnom štádiu vyšetrovania nie sú informácie o tom, že by prekazený komplot nejako súvisel s teroristickými útokmi v Paríži alebo v Bruseli.