Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Toto je neznámy atentátnik zo Stade de France. Polícia zverejnila foto

Neznámy útočník zo Stade de France. Foto: tweeter

Kancelária francúzskeho prokurátora agentúre Reuters potvrdila, že ide o fotografiu muža, o ktorom sa domnievajú, že sa nechal zaregistrovať ako utečenec v Grécku.

Paríž 18. novembra (TASR) - Francúzska polícia zverejnila fotografiu muža, ktorého totožnosť chce zisť. Uviedla, že bol jedným z samovražedných atentátnikov, ktorí v piatok zaútočili na futbalovom štadióne Stade de France v Paríži. Oznámila to agentúra Reuters.

Kancelária francúzskeho prokurátora agentúre Reuters potvrdila, že ide o fotografiu muža, o ktorom sa domnievajú, že sa nechal zaregistrovať ako utečenec v Grécku. Zatiaľ čo sa však vyšetrovatelia prikláňajú k tomu, že pas, ktorý mal, bol pravý, nemyslia si, že patril tomuto atentátnikovi.


Pri sérii piatkových útokov v Paríži zomrelo najmenej 129 ľudí. Pri tele jedného z troch samovražedných atentátnikov, ktorí sa odpálili na futbalovom štadióne a zomreli, sa našiel sýrsky pas.

Znel na meno Ahmad al-Mohammad, narodený 10. septembra 1990 v Idlíbe na severozápade Sýrie.

Francúzska prokuratúra vtedy uviedla, že preveruje, či skutočne patril mŕtvemu a že odtlačky prstov mŕtveho sa zhodovali s osobou, ktorá sa zaregistrovala s týmto pasom v októbri tohto roka v Grécku.

Francúzski vyšetrovatelia ďalej na základe videozáznamu zistili, že v čiernom Seate, z ktorého sa strieľalo na terasy barov a reštaurácií pri útokoch v Paríži, sedeli traja muži.

Všetko o teroristických útokoch v Paríži si prečítajte TU.

Zdroj blízky vyšetrovaniu, ktorý cituje agentúra Reuters, povedal, že okrem Salaha Abdeslama, po ktorom bolo vyhlásené medzinárodné pátranie, a jeho bratovi Brahimovi, ktorý sa pri útokoch vyhodil do vzduchu, bol tretí muž. Jeho totožnosť zatiaľ polícia nepozná.

Televízia CNN informovala, že sa podarilo nájsť mobilný telefón, ktorý zrejme používal jeden z útočníkov v Paríži. Podľa CNN obsahoval správu v zmysle "O.K., sme pripravení".