Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Francúzskeho ministra vlády odsúdili za verejnú urážku

Socialista A. Montebourg, minister pre obnovu priemyslu, povedal vlani v novinovom interview, že riadiaci pracovníci spoločnosti SeaFrance pre trajektovú dopravu cez Lamanšský prieliv sú "podvodníci".

Paríž 23. mája (TASR) - Parížsky súd dnes odsúdil člena vlády nového francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda za verejnú urážku manažérov trajektovej spoločnosti, ale udelil mu iba pokutu štyri eurá.

Socialista Arnaud Montebourg, tvrdý odporca globalizácie a minister pre obnovu priemyslu, vyhlásil vlani v novinovom interview, že riadiaci pracovníci spoločnosti SeaFrance pre trajektovú dopravu cez Lamanšský prieliv sú "podvodníci". Čoraz stratovejšia firma SeaFrance, ktorá mala stovky zamestnancov, totiž vlani zastavila prevádzku.

Parížsky súd dnes odsúdil Montebourga za "verejnú urážku". Pokuta pôjde štyrom manažérom firmy SeaFrance.

Montebourg vyhlásil, že jeho výroky neprekročili žiadne medze, ale členovia konzervatívnej strany UMP (Zväzu za ľudové hnutie) žiadali Montebourgovo odstúpenie.

Rozsudok je pre Hollandovu novú vládu nepríjemnou záležitosťou, pretože keď minulý týždeň nastupovala do úradu, podpísala bezprecedentnú chartu etického správania.