Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V troskách bytového domu našli siedmu obeť, dvaja ľudia sú nezvestní

Hasiči hľadajú v troskách zrúteného domu na severovýchodnom predmestí Paríža v Rosny-sous-Bois 31. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami sú tri deti a štyria dospelí.

Paríž 1. septembra (TASR) - Počet obetí čiastočného zrútenia bytového domu na predmestí Paríža stúpol na sedem po tom, ako dnes záchranári spod rozvalín vytiahli telo staršej ženy. S odvolaním sa na hovorcu hasičov Gabriela Plusa o tom informovala agentúra AP.

Bytový dom v Rosny-sous-Bois sa čiastočne zrútil v nedeľu ráno, keď ním otriasla explózia.

Pri nešťastí bolo zranených 11 ľudí. O život prišla 40-ročná žena, jej dve deti vo veku 14 a 18 rokov, ďalšie asi 10-ročné dieťa, 45-ročná žena a ďalší dvaja dospelí, informovala webová stránka časopisu Observateur.

Nezvestní sú ešte stále dvaja ľudia. Záchranári upozornili, že s pribúdajúcim časom klesá nádej, že sa ich podarí nájsť pod závalmi živých - ak sa vôbec nachádzali v dome. Pátranie záchranárov sťažuje riziko, že časť domu, ktorá po výbuchu zostala stáť, sa kvôli narušenej statike môže zrútiť.

Minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý sa v nedeľu dostavil na miesto výbuchu, povedal reportérom, že explóziu mohol spôsobiť únik plynu. Dodal však, že s hypotézami o príčinách tragédie treba byť veľmi opatrný, pretože vyšetrovanie pokračuje.

Podľa informácií denníka Le Parisien pred troma dňami sa v blízkosti domu, ktorý sa zrútil, robili opravy na plynovodnom potrubí. Výbuch kompletne odtrhol jednu zo strán štvorposchodovej budovy a odhalil vnútrajšok bytov. Poškodená bola aj vedľajšia budova.