Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Horúčavy vo Francúzsku prerušila vlna prudkých búrok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vlna horúčav, ktorú v posledných týždňoch Francúzsko zažívalo, nebude mať zrejme také tragické dôsledky ako tá z leta roku 2003.

Paríž 8. augusta (TASR) - Po dlhotrvajúcej vlne horúčav zasiahli Francúzsko v utorok večer prudké búrky sprevádzané silným vetrom a krupobitím, ktoré spôsobili problémy v pozemnej doprave. Na železničných staniciach v Normandii kvôli nim v utorok večer uviazlo okolo 1500 ľudí, uviedli francúzske médiá.

Železničná doprava bola v utorok večer prerušená najmä v Normandii a v okolí mesta Amiens, kde na trať popadali stromy alebo bolo poškodené elektrické vedenie. V úseku medzi mestami Lisieux a Bernay v kraji Calvados, zostalo na trati zablokovaných asi desať vlakových súprav zabezpečujúcich dopravu medzi Parížom a Rouenom a medzi Parížom a mestami Caen a Cherbourg.



Oranžový, druhý najvyšší stupeň varovania pred horúčavami, platí naďalej už len v ôsmich departementoch Francúzska: Rhône, Ain, Loire, Savoie, Haute-Savoie, Isere, Drôme, Lozere a Alpes-Maritimes

Vlna horúčav, ktorú v posledných týždňoch Francúzsko zažívalo, nebude mať zrejme také tragické dôsledky ako tá z leta roku 2003. Ako v rozhovore pre spravodajskú televíziu BFMTV uviedla ministerka zdravotníctva Agnes Buzynová, bilancia počtu obetí tohtoročných horúčav bude známa koncom augusta. Ministerka apelovala na obyvateľov krajiny, aby najbližšie tri až štyri dni boli ešte opatrní. Svoje upozornenie osobitne adresovala najmä starším ľuďom.