Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Francúzsko odsúdilo útok v Moskve, označilo ho za ohavný

Na záberoch z videa UGC je vidieť streľbu v koncertnej sále v Krasnogorsku na západnom okraji Moskovskej oblasti v Rusku v piatok 22. marca 2024. Foto: TASR/AP

Na mieste zabili podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar.

Paríž 23. marca (TASR) - Francúzsko v piatok odsúdilo teroristický útok v koncertnej sále Crocus City Hall na predmestí ruskej metropoly Moskva a označilo ho za "ohavný", informuje TASR podľa agentúry AFP.

"Zábery z dnešného večera v Moskve sú otrasné. Myslíme na obete a zranených, ako aj ľudí v Rusku," uviedlo francúzske ministerstvo zahraničných vecí na sociálnej sieti X.

"Všetko úsilie by sa malo zamerať na určenie príčiny tohto ohavného činu," dodal rezort francúzskej diplomacie.

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar.

Zatiaľ nie je oficiálne známa identita ani motív páchateľov. Na sociálnych sieťach sa šíria informácie, že muži medzi sebou nehovorili rusky a pravdepodobne pochádzali z Ázie alebo oblasti Kaukazu.

Guterres "čo najdôraznejšie odsudzuje" útok na predmestí Moskvy


Generálny tajomník OSN António Guterres.
Foto: TASR/AP

New York 23. marca (TASR) - Generálny tajomník OSN António Guterres "čo najdôraznejšie odsudzuje" útok na koncertnú halu v Moskve, pri ktorom zahynulo 40 ľudí a 100 bolo zranených, oznámil jeho hovorca Farhan Haq. TASR informuje podľa agentúry AFP.

"Generálny tajomník vyjadruje hlbokú sústrasť pozostalým rodinám, ľudu a vláde Ruskej federácie," dodal hovorca vo vyhlásení.

Do koncertnej sály Crocus City Hall na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.