Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzska polícia zadržala šesť podozrivých z napomáhania teroristovi

Zákazníci sa rozprávajú pred znovuotvoreným parížskym supermarketom s kóšer potravinami, kde islamský extrémista Amédy Coulibaly zastrelil v januári štyroch ľudí, 15. marca 2015 v Paríži. Foto: TASR/AP

Pre logistickú podporu spomínanému teroristovi obvinili už doteraz 14 osôb

Paríž 20. marca (TASR) - Francúzska polícia zadržala šesť osôb pre podozrenie z poskytnutia logistickej podpory jednému z páchateľov teroristických útokov v Paríži z januára 2015, ktoré si vyžiadali celkove 17 obetí.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že práve tieto osoby zabezpečili zbrane pre Amédyho Coulibalyho, ktorý deň po krviprelievaní v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo zavraždil 8. januára policajtku južne od Paríža a v ďalší deň zajal rukojemníkov v kóšer supermarkete vo francúzskej metropole, kde pripravil o život ďalšie štyri osoby.

Informovali o tom v utorok tamojšie médiá s odvolaním sa na policajné zdroje, podľa ktorých štyroch podozrivých zadržali na severe Francúzska a ďalších dvoch v okolí Paríža.

Zadržanie a predvedenie podozrivých má za úlohu spresniť ich úlohu pri zabezpečení zbraní teroristu, ktorého po dráme v supermarkete zastrelili policajti. V celách predbežného zadržania môžu zostať bez ďalších krokov maximálne 96 hodín.

Pre logistickú podporu spomínanému teroristovi obvinili už doteraz 14 osôb, viacerí z teraz zadržaných boli s niektorými s nich v kontakte. Všetci však zhodne popierajú, že by čokoľvek vedeli o príprave teroristických útokov. Spomedzi obvinených je 13 aj v súčasnosti v celách predbežného zadržania.