Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri útoku autom pri Toulouse utrpeli zranenia traja čínski študenti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Incident sa odohral pred budovou obchodnej vysokej školy na toulouskom predmestí Blagnac.

Paríž 12. novembra (TASR) - Troch zranených čínskych študentov si vyžiadalo zámerné vrazenie vozidlom do skupiny chodcov, ku ktorému došlo v sobotu pri francúzskom meste Toulouse. Incident sa odohral pred budovou obchodnej vysokej školy na toulouskom predmestí Blagnac, informuje spravodajský portál stanice BBC.

Zranenými sú traja čínski študenti, ktorí boli vo Francúzsku na výmennom pobyte - 23-ročná žena utrpela závažné zranenia, kým dvaja muži vo veku 22 a 23 rokov utrpeli zranenia ľahšieho charakteru. 28-ročný vodič vrazil do ľudí "cielene" na prechode pre chodcov, uviedol toulouský prokurátor Pierre-Yves Couilleau.

Páchateľa po čine okamžite zatkla polícia, ktorá uviedla, že muž má v registri trestov niekoľko menších deliktov. Podľa nepotvrdených informácií páchateľ trpí viacerými duševnými poruchami vrátane akútnej schizofrénie. Miestny denník La Dépeche du Midi napísal, že páchateľ polícii povedal o hlasoch, ktoré mu navrávali, aby niekoho zranil.

Couilleau navštívil miesto incidentu a vyhlásil, že zatiaľ nie sú žiadne indície, že by išlo o teroristický čin. "V tomto prípade zaváži psychiatrický profil danej osoby," uviedol prokurátor s tým, že muž útok plánoval mesiac. Starosta mesta Toulouse Jean-Luc Moudenc tweetoval, že je "veľmi šokovaný agresiou voči študentom" v Toulouse.