Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Úrady vyšetrujú bývalého prezidentského kandidáta Mélenchona

Na fotografii je Jean-Luc Mélenchon. Foto: TASR/AP

Dôvodom sú podozrenia z neoprávneného prijímania peňazí za fiktívnych asistentov, ktorého sa mal dopustiť v čase, keď bol poslancom Európskeho parlamentu.

Paríž 19. júla (TASR) - Francúzske úrady vyšetrujú popredného ľavicového politika a jedného z kandidátov v nedávnych prezidentských voľbách Jeana-Luca Mélenchona. Dôvodom sú podozrenia z neoprávneného prijímania peňazí za fiktívnych asistentov, ktorého sa mal dopustiť v čase, keď bol poslancom Európskeho parlamentu (EP).

Parížska prokurátorka Agnes Thibaultová-Lecuivreová uviedla, že Mélenchon je jedným z 19 vyšetrovaných poslancov a ich parlamentných asistentov. Kauza sa týka podozrení, že osoby pracujúce pre francúzske politické strany boli platené z peňazí Európskeho parlamentu (EP).

Mélenchon, ktorý je predsedom politického hnutia Nepoddajné Francúzsko (FI) a hlasným kritikom súčasného francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, všetky obvinenia popiera.

Predbežné obvinenia podobného charakteru boli v júni vznesené ej voči predsedníčke ultrapravicovej strany Národný Front (FN) Marine Le Penovej. Tá takisto odmietla akékoľvek pochybenie s tým, že prípad je politicky motivovaný.