Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V bydlisku útočníka zo Champs-Elysées sa našli zbrane

Na snímke telo leží na parížskom bulvári Champs Elysées 19. júna 2017. Foto: TASR/AP

V automobile 31-ročného muža, ktorý pri incidente prišiel o život, sa našli plynové fľaše, ako aj strelné zbrane vrátane kalašnikova a munícia.

Paríž 20. júna (TASR) - Vyšetrovatelia pondelkového pokusu o teroristický útok na bulvári Champs-Elysées v Paríži našli pri domovej prehliadke v bydlisku útočníka sklad zbraní. Informáciu, ktorú zatiaľ oficiálne zdroje nepotvrdili, priniesla dnes spravodajská televízia BFM TV.

V automobile 31-ročného muža, ktorý pri incidente prišiel o život, sa našli plynové fľaše, ako aj strelné zbrane vrátane kalašnikova a munícia.

Podľa televízie France Info sa aj pri domovej prehliadke v jeho bydlisku našlo viacero strelných zbraní.

Vo Francúzsku okrem toho rezonuje oficiálne potvrdená informácia, že útočník disponoval zbrojným preukazom ako športový strelec. Príslušné povolenie získal ešte v čase, keď sa nedostal ako radikálny islamista do hľadáčika bezpečnostných zložiek.

Predseda francúzskej vlády Édouard Philippe verejne priznal, že nikoho nemôže uspokojovať stav, keď radiálnymi názormi známy občan môže legálne vlastniť zbraň.

V noci nadnes zadržala francúzska polícia štyroch blízkych príbuzných útočníka, čo zodpovedá obvyklému postupu vyšetrovateľov pri objasňovaní pozadia podobných trestných činov.

Francúzska vláda chce čoskoro iniciovať ďalšie predĺženie výnimočného stavu v krajine do začiatku novembra a ponúknuť aj návrh nového protiteroristického zákona.

Pri pondelkovom incidente na známej triede francúzskej metropoly nedošlo popri útočníkovom úmrtí k žiadnym ďalším ujmám na zdraví.