Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Francúzsky expremiér Valls sa tretíkrát oženil

Manuel Valls, archívne foto. Foto: TASR/AP

Valls sa v máji tohto roku v komunálnych voľbách neúspešne uchádzal o post primátora Barcelony, ale skončil až na štvrtom mieste.

Barcelona 15. septembra (TASR) - Bývalý francúzsky premiér Manuel Valls sa v sobotu tretíkrát oženil. Jeho manželkou sa stala Španielka Susana Gallardová. Svadba sa konala na ostrove Menorca v Baleárskom súostroví. Informoval o tom spravodajský portál France Info.

Gallardová je veľkou zástankyňou jednoty Španielska, čo sa prejavilo aj počas krízy vyvolanej v krajine v roku 2017 snahami katalánskeho vedenia o vyhlásenie nezávislosti Katalánska. Gallardová je súčasne aj dedičkou katalánskej farmaceutickej spoločnosti Almirall.

Valls sa v máji tohto roku v komunálnych voľbách neúspešne uchádzal o post primátora Barcelony, ale skončil až na štvrtom mieste.

Valls sa do Španielska uchýlil po svojom neúspechu v primárkach socialistov pred prezidentskými voľbami, ktoré sa vo Francúzsku konali v roku 2017. Vtedy sa rozhodol angažovať sa v politike "na druhej strane Pyrenejí", keď sa aktívne zapojil do hnutia proti rozpadu Španielska.

"Túžil som po slnku, Stredomorí, modrom nebi, a našiel som lásku," uviedol Valls počas predvolebnej kampane pred voľbami v Barcelone na margo svojho vzťahu s Gallardovou.

V novembri roku 2018 pritom Valls vyhral súd s redakciou časopisu Paris Match, ktorú žaloval za zverejnenie ukradnutých fotografií zachytávajúcich ho v spoločnosti Gallardovej. Valls tvrdil, že ich zverejnením bolo poškodené jeho právo na súkromie.

Valls, ktorý je po otcovi španielskeho (katalánskeho) pôvodu, získal francúzske občianstvo až vo svojich 20 rokoch.