Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzsky exprezident Sarkozy s pobúrením odmietol všetky obvinenia

Francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy (vpravo) odchádza v aute z policajnej stanice 21. marca 2018 v Paríži. Francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, ktorého v utorok zadržali a predviedli na výsluch v súvislosti s prešetrovaním podozrení, že jeho kampaň pred voľbami hlavy štátu v roku 2007 bola nezákonne financovaná, po stredajšom pokračovaní výsluchu prepustili na slobodu. Foto: TASR/AP

Sarkozy, ktorý už skôr opakovane poprel akúkoľvek vinu, uviedol, že pri jeho nedávnom výsluchu sa proti nemu nevynorili žiadne nové aspekty.

Paríž 23. marca (TASR) - Francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy (63) vo štvrtok večer vo vysielaní televízie TF1 s pobúrením odmietol všetky obvinenia z nezákonného financovania kampane v roku 2007 pred prezidentskými voľbami.

Podľa jeho slov iba 24 hodín po tom, čo justičné zdroje informovali o začatí predbežného trestného stíhania niekdajšej hlavy štátu pre podozrenie z trestných činov pasívnej korupcie, nezákonného financovania predvolebnej kampane a podvodného konania s líbyjskými finančnými prostriedkami, niet dôkazov o jeho nezákonných aktivitách.

"Nejestvuje žiadny dokument, žiadna fotografia, žiadny účet, žiadny materiálny dôkaz," vyhlásil Sarkozy a dodal: "Jestvujú iba nenávisť, bahno, priemernosť, zlomyseľnosť a ohováranie".

Sarkozy, ktorý už skôr opakovane poprel akúkoľvek vinu, v televíznom rozhovore uviedol, že pri jeho nedávnom výsluchu sa proti nemu nevynorili žiadne nové aspekty a že je obviňovaný ľuďmi z okolia niekdajšieho (líbyjského) diktátora, ktorého teroristický režim sa medzinárodnej koalícii s mandátom OSN podarilo zničiť.

Bývalý francúzsky prezident je odhodlaný dokázať svoju nevinu a očistiť svoje meno, aj keď by to malo trvať roky.