Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Francúzsky občan spáchal samovražedný útok v meste Aleppo

Ilustračná snímka Foto: TASR AP

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Londýne správu o spáchaní samovražedného útoku občanom Francúzska potvrdilo.

Aleppo 28. októbra (TASR) - Francúzsky príslušník militantnej organizácie Džabhat Fath aš-Šám, predtým známej ako Front an-Nusra, spáchal dnes samovražedný útok v meste Aleppo na severe Sýrie, ktorého cieľom boli pozície sýrskych vládnych síl. S odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného člena tejto skupiny o tom informovala agentúra AP.

Občan Francúzska, ktorého identita nie je známa, dopravil nádrž naplnenú výbušninami neďaleko vládnych pozícií a na diaľku ju odpálil. Muž následne na to isté miesto dopravil ďalšiu nádrž a odpálil sám seba.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne správu o spáchaní samovražedného útoku občanom Francúzska potvrdilo.

Informácia o tomto samovražednom útoku prišla v ten istý deň, ako sýrske povstalecké skupiny oznámili, že spustili rozsiahlu ofenzívu cieľom prelomiť blokádu východnej časti severosýrskeho mesta Aleppo. Táto časť mesta je od leta obkľúčená jednotkami sýrskej vládnej armády.