Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Francúzsky prezident Macron pricestoval na štátnu návštevu USA

Francúzsky prezident Emmanuel Macron reční pri príchode do Washingtonu. V utorok privítajú Macrona v Bielom dome, kde bude v Oválnej pracovni rokovať s Trumpom, 23. apríla 2018 Foto: TASR/AP

V utorok privítajú Macrona v Bielom dome, kde bude v Oválnej pracovni rokovať s Trumpom.

Washington 23. apríla (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron pricestoval v pondelok na štátnu návštevu Spojených štátov amerických. Je to jeho prvá cesta do Washingtonu od minuloročného zvolenia do funkcie.

Po prílete na vojenskú základňu pri Washingtone uviedol, že s americkým prezidentom Donaldom Trumpom prediskutujú záležitosti, ktoré sú dôležité pre obe krajiny. Návštevu označil za "veľkú česť".

Trump s manželkou Melanie budú ešte v pondelok večerať s Macronom a jeho manželkou Brigitte v Mount Vernone, sídle prvého amerického prezidenta Georgea Washingtona. Ešte predtým sa Macron s manželkou vydali na neplánovanú prechádzku po washingtonských uliciach a zdravili svojich priaznivcov na Pennsylvania Avenue.

V utorok privítajú Macrona v Bielom dome, kde bude v Oválnej pracovni rokovať s Trumpom. V pláne je aj spoločná tlačová konferencia a pompézna štátna večera s takmer 150 hosťami, dodáva agentúra AP.