Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Frenštát sa dnes rozlúčil s ďalšími troma obeťami výbuchu paneláka

Foto: youtube

Zatiaľ nie je jasné, kedy a ako pochovajú pravdepodobného vinníka tragédie, problémového obyvateľa paneláka Antonína Blažka.

Praha 1. marca (TASR) - Preplnená obradná sieň vo Frenštáte pod Radhoštěm bola dnes po druhý raz v priebehu troch dní dejiskom poslednej rozlúčky s obeťami nedávneho ničivého výbuchu v jednom z miestnych panelákov.

Príbuzní, známi a susedia, ako aj spolužiaci najmladšej z dnes pochovávaných obetí za veľkého záujmu médií vyprevádzali na poslednú cestu tragicky zosnulú 60-ročnú ženu, jej dcéru a vnučku, informoval portál Novinky.cz.

Už v stredu sa mesto pod Beskydami ponorilo do smútku, keď sa lúčilo s dvoma detskými obeťami zámerne spôsobenej tragédie, šesťročným chlapcom a trojročným dievčaťom.

Zatiaľ nie je jasné, kedy a ako pochovajú pravdepodobného vinníka tragédie, problémového obyvateľa paneláka Antonína Blažka, od ktorého sa dočasne dištancovali aj príbuzní. Jeho manželka však v pondelok pre denník Právo potvrdila, že sa rodina o jeho pohreb postará. Nie je však vylúčené, že sa ho napokon rozhodne pochovať tajne na neznámom mieste.

Pomocou unikajúceho plynu páchateľ spôsobil explóziu a následný požiar, pri ktorom prišiel o život on sám i ďalších päť ľudí, 11 osôb utrpelo zranenia. Traja zranení sú naďalej vo veľmi vážnom stave vo Fakultnej nemocnici v Ostrave.