Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Ruská FSB zadržala troch Rusov podozrivých zo špionáže

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Troch mužov zadržala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v ruskom meste Voronež ležiacom neďaleko ukrajinských hraníc. Ruské štátne agentúry informovali, že ich obvinili z vlastizrady.

Moskva 31. augusta (TASR) - Troch Rusov zadržali ruské bezpečnostné sily pre podozrenie z poskytovania informácií ukrajinskej nacionalistickej skupine Pravý sektor. TASR o tom informuje podľa pondelňajšej správy stanice Sky News.

Troch mužov zadržala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v ruskom meste Voronež ležiacom neďaleko ukrajinských hraníc. Ruské štátne agentúry informovali, že ich obvinili z vlastizrady. Pravému sektoru mali podľa všetkého dodávať údaje a informácie o ruskej vojenskej aktivite a dopravnej infraštruktúre v oblasti.

Pravý sektor je koalíciou krajne pravicových, ultranacionalistických proukrajinských skupín, pripomína Sky News. Stanica zároveň dáva túto správu do kontextu so skoršou informáciou z pondelňajšieho rána, keď tvrdí, že Rusko pokračuje v zásahoch voči "ukrajinským špiónom".

V pondelok ráno totiž Sky News informovala, že FSB začala vyšetrovanie v prípade muža, ktorého zadržali v okupovanej Doneckej oblasti na východe Ukrajiny a obvinili zo špionáže pre Kyjev. Muž mal podľa ruských médií poskytovať bunke ukrajinskej tajnej služby informácie o ruských vojakoch a príslušníkoch orgánov činných v trestnom konaní v tejto oblasti.

Ruská agentúra RIA Novosti uviedla, že FSB zároveň zverejnila v Donecku množstvo varovaní a tamojších obyvateľov vyzvala, aby ruským úradom nahlasovali akékoľvek informácie o prípadných špiónoch.