Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Financial Times: India údajne žiada odchod 41 kanadských diplomatov

Na archívnej snímke členovia sikhskej komunity organizujú protest proti zabitiu Hardeepa Singha Nijjara v pakistanskom Lahore. Foto: TASR/AP

Medzi Naí Dillí a Ottawou vypukol diplomatický spor po vyhostení indického diplomata pre údajné zapojenie indickej vlády do vraždy sikhského aktivistu Hardeepa Singha Nijjara v Kanade.

Naí Dillí 3. októbra (TASR) - Indická vláda žiada Kanadu, aby do 10. októbra stiahla z krajiny 41 diplomatov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na pondelkovú správu denníka Financial Times (FT).

Ministerstvá zahraničných vecí v Naí Dillí a Ottawe nereagovali na správu FT, ktorý sa odvoláva na interné informácie.

Medzi Naí Dillí a Ottawou vypukol diplomatický spor po vyhostení indického diplomata pre údajné zapojenie indickej vlády do vraždy sikhského aktivistu Hardeepa Singha Nijjara v Kanade. Kanadský premiér Justin Trudeau žiada Indiu, aby s maximálnou vážnosťou pristupovala k obvineniam o možnej účasti indických agentov na júnovej vražde tohto kanadského občana. India účasť na vražde odmieta.

Kanada má v Indii podstatne viac diplomatov ako India v Kanade. V Indii sa podľa FT v súčasnosti nachádza 62 kanadských diplomatov.