Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

G. Soros a ďalší boháči žiadajú o zvýšenie svojich daní

George Soros. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Multimiliardári a multimilionári by chceli svojimi vyššími daňami prispieť k zlepšeniu verejných škôl, infraštruktúry a pomôcť najchudobnejším.


New York 26. marca (TASR) - Investorská hviezda George Soros a ďalší americkí superboháči v liste adresovanom guvernérovi štátu New York Andrewovi Cuomovi požiadali, aby sa im zvýšili dane. Pod textom sú aj podpisy Stevena Rockefellera a Abigail Dinsneyovej.

Multimiliardári a multimilionári by chceli svojimi vyššími daňami prispieť k zlepšeniu verejných škôl, infraštruktúry a pomôcť najchudobnejším. Ide im "o dlhodobé investovanie do našej ekonomiky".

Ľudia podpísaní pod listom zarábajú ročne viac 650.000 USD. Požiadali štát New York, aby zdanil ich príjmy najvyššou sadzbou. Do rozpočtu chcú dostať dve miliardy USD.

Nový list je už druhou výzvou tohto druhu v štáte. Na prvú nebola nijaká odozva. Kým demokratická väčšina v dolnej komore parlamentu už návrh na vyššie zdanenie boháčov vypracovala, senát, v ktorom majú prevahu republikáni, ideu zamietol.