Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Lavrov na G20 nebol prítomný na prejave Dmytra Kulebu

Na snímke Sergej Lavrov počas rokovania ministrov zahraničných vecí skupiny G20 v hybridnom formáte v Nusa Dua na Bali 8. júla 2022. Foto: TASR/AP

Lavrov sa zúčastnil na rannej schôdzke, ktorá bola zameraná na inváziu Ruska na susednú Ukrajinu. Nebol však prítomný na popoludňajších rokovaniach ministrov zahraničných vecí.

Bali 8. júla (TASR) - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov nebol v piatok prítomný na prejave svojho ukrajinského rezortného kolegu Dmytra Kulebu, ktorý virtuálne vystúpil na schôdzke šéfov diplomacií G20 na indonézskom ostrove Bali. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvolala na dva nemenované diplomatické zdroje.

Lavrov sa zúčastnil na rannej schôdzke, ktorá bola zameraná na inváziu Ruska na susednú Ukrajinu. Nebol však prítomný na popoludňajších rokovaniach ministrov zahraničných vecí, spresnili diplomatické zdroje.

Šéf ruskej diplomacie predtým na Bali uviedol, že Rusko sa nebude vnucovať Spojeným štátom po tom, čo sa s ním americký minister zahraničných vecí Antony Blinken na ministerskej schôdzke odmietol stretnúť.